فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات راهبردی ورزش و جوانان
پیاپی 55 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/25
  • تعداد عناوین: 20
|
  • جابر مولایی*، حبیب هاشمی فر، فاطمه هاشمی رئوف صفحه 0

    هدف مقاله حاضر، بررسی تاثیر سرمایه فرهنگی (و ابعاد سه گانه آن) بر مدیریت بدن در بین دانشجو معلمان دختر پردیس فرهنگیان شهر همدان است. از نظریه های بوردیو، شیلینگ، مارتین و گانتز استفاده شده است. روش این پژوهش پیمایشی و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجو معلمان دختر پردیس فرهنگیان شهر همدان بوده که حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 182 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری، طبقه ای متناسب با حجم است. داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماریspss و AMOS توصیف و تحلیل شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین ابعاد سه گانه سرمایه فرهنگی و مدیریت بدن رابطه معناداری و مثبتی وجود دارد. نتایج حاصل از مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که مدل از برازش خوبی برخوردار است و شاخص های برازش مدل مقادیر قابل قبولی را نشان داده است. هم چنین داده های گردآوری شده از نمونه مورد مطالعه با مدل مفهومی پژوهش سازگاری و تناسب لازم را داشت؛ بنابراین، مدل مفهومی کلی پیشنهادی در این پژوهش، مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، مدیریت بدن، دانشجویان دختر، همدان
  • محمدعلی فاطمی نیا، قباد کاظمی، ستار پروین* صفحات 9-30

    بسیاری از جرایم که در سطح جامعه رخ می دهد معمولا در آمارها منعکس نمی شوند و از این جهت است که نمی توان به آن ها اعتماد نمود. وقوع جرایم و به ویژه جرایم علیه اشخاص، دارای بزه دیده گانی است که به دلایل متعدد حاضر به گزارش رخداد جرم به مسیولان ذی ربط نیستند. پیمایش های بزه دیده شناسی راهی مناسب برای برآورد دقیق میزان وقوع جرایم  و عبور از ارقام سیاه است. این پژوهش که در سال 1398 انجام شده است تلاش کرده تا با انجام یک پیمایش بزه دیده شناسی در بین دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی برآورد دقیق تری از نرخ وقوع جرایم ارایه دهد. نمونه تحقیق 400 نفر از دانشجویان در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری هستند. یافته های تحقیق نشان می دهد که حدود 37 درصد دانشجویان در طول یکسال گذشته حداقل یک بار بزه دیده جرایم شده اند و تنها 22 درصد از آن ها وقوع جرم را به مسیولان ذی ربط گزارش نموده اند. همچنین بیشترین آمار محل وقوع جرایم مربوط به خیابان، حمل ونقل عمومی و فضای مجازی است. گفتنی است که تنها 14 درصد جرایم یعنی 36 مورد در محیط دانشگاه رخ داده است. نتایج این پژوهش می تواند به شناخت بهتر بزه دیدگی دانشجویان و تدوین برنامه های حمایتی حقوقی، روانی و اجتماعی از آنان یاری رساند.

    کلیدواژگان: دانشجویان، جوانان، بزه دیدگی، جرائم و دانشگاه علامه طباطبائی
  • هلن نیک بخش*، نوروز هاشم زهی، نازنین ملکیان صفحات 31-49

    خانواده نقش مهمی در همبستگی اجتماعی دارد و هر نوع تحول در روابط زوجین آن را متاثر می سازد. یکی از تحولاتی که بنیان خانواده را سست و ناپایدار می سازد، ارتباط فرا زناشویی همسران است. ارتباط نامتعارف به معنای عدم پایبندی به تعهد ازدواج بوده و با توجه به این که بنیان خانواده و در نتیجه ارکان جامعه را با مخاطره مواجه می کند؛ واکاوی آن اهمیت دارد. از این رو مسیله اصلی در این پژوهش، شناسایی چرایی ارتباط فرا زناشویی مردان متاهل جوان بوده که با رویکرد کیفی، بر مبنای گراندد تیوری و با تکنیک مصاحبه عمیق بدون ساختار انجام شده است. داده های موردنیاز با مصاحبه از 15 نفر از مردان جوان متاهل شهر تهران با سابقه رابطه فرا زناشویی که مایل به مشارکت در تحقیق بودند جمع آوری شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که عوامل فردی، نگرشی،ازدواج نامناسب، تعاملی/ارتباطی و عوامل محیطی در شروع رابطه نامتعارف زوجین موثر بوده است.

    کلیدواژگان: رابطه فرا زناشویی، خیانت، بی وفایی، عشق سیال، نظریه داده بنیاد
  • محسن امیری*، سیمین حاجی پور، مجتبی مقصودی، رضا کاویانی صفحات 51-75

    تحلیل رفتار انتخاباتی یکی از کارویژه های اساسی جامعه شناسی انتخابات است که پژوهشگر می تواند با مطالعه انتخابات های مختلف، الگوهای متعددی در رفتار انتخاباتی ارایه دهد. در پژوهش حاضر هدف شناسایی و تعیین مولفه های تاثیر گذار بر جذب جوانان به کارزارهای انتخاباتی کاندیدای پیروز ، انتخابات ریاست جمهوری دوره 11 و 12 می باشد. بر همین اساس این تحقیق بر اساس نتیجه و هدف از نوع تحقیقات کاربردی و نیز از نظر روش، جزو تحقیقات توصیفی و از حیث گردآوری داده ها از شاخه پیمایشی است. با توجه به حجم نمونه، 384 عدد پرسشنامه تهیه و جهت جمع آوری اطلاعات در اختیار افرادی که به حسن روحانی رای داده بودند قرار گرفت. با تجزیه و تحلیل های انجام شده بر اساس داده های گردآوری شده با استفاده از تکنیک های آماری به این نتیجه رسیدیم که برنامه های ویژه انتخابات در مشارکت جوانان در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نقش زیادی داشته است.

    کلیدواژگان: جامعه سیاسی، انتخابات ریاسیت جمهوری، کارزارهای انتخاباتی، مشارکت جوانان
  • لاچین علیزاده، محمد نصیری* صفحات 97-112

    تحقیق حاضر با هدف فراتحلیل مطالعات نقش رسانه ها و فضای مجازی در توسعه گردشگری ورزشی انجام شد. روش تحقیق از نوع فراتحلیل بود. جامعه آماری شامل همه تحقیقات گزارش شده در زمینه بررسی نقش رسانه ها و فضای مجازی در توسعه گردشگری ورزشی بود. از بین جامعه آماری 11 تحقیق که ملاک های ورود به فراتحلیل را دارا بودند، از طریق روش سرشماری به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. تعداد 103 فرضیه پژوهشی از تحقیقات نمونه تحقیق استخراج و در سه طبقه عوامل رسانه ای، اجتماعی و گردشگری طبقه بندی شده و در فرایند فراتحلیل وارد شدند. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به صورت جداگانه از نرم افزارهای CMA2 و SPSS استفاده شد. نتایج با استفاده از مدل اثرات تصادفی نشان داد که اندازه اثر کلی همه عوامل موثر در توسعه گردشگری ورزشی برابر 0.277=r است(0.000=p). همچنین بر طبق نتایج، اندازه اثر عوامل رسانه ای برابر0.243=r ، عوامل اجتماعی 0.374=r و عوامل گردشگری برابر 0.225=r بدست آمد که همه اندازه اثرات بر طبق نظر کوهن در حد متوسط ارزیابی شد.از تلویزیون، اینترنت و رسانه های نوین به سبب دسترسی آسان و همچنین برای معرفی پتانسیل های گردشگری و جاذبه های ورزشی یک منطقه می توان بیشترین بهره را برد.

    کلیدواژگان: توسعه گردشگری ورزشی، رسانه، فضای مجازی، فراتحلیل
  • بهشته دادگر، فریده اشرف گنجوئی*، محمدرضا اسماعیلی صفحات 113-129

    هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر استعدادیابی ورزش دانش آموزی در سامانه جامع مدیریت اطلاعات بود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش شناسی کیفی با استفاده از نوع تحلیل محتوا، مبتنی بر روش نوخاسته بود. جامعه آماری این پژوهش را اسناد منتشر شده پیرامون مبحث استعدادیابی ورزش دانش آموزی و 21 نفر از صاحب نظران تشکیل دادند. نمونه گیری به صورت گلوله برفی انجام گرفت و تا رسیدن مصاحبه ها به مرحله اشباع نظری ادامه یافت. داده ها از طریق مصاحبه عمیق جمع آوری شدند. روایی پژوهش بر اساس شش مورد تایید قرار گرفت. همچنین پایایی معادل85 درصد گزارش شد. از تجزیه و تحلیل داده ها چهار مقوله اصلی شامل 1) هدف گذاری، 2) عوامل استعدادیابی، 3) موانع استعدادیابی و 4) عوامل ساختاری و 22 زیر مقوله به دست آمد. می‎توان بیان داشت که وجود سامانه جامع مدیریت اطلاعات استعدادیابی ورزش دانش-آموزی بسیار ضروری است زیرا مشخص شد بحث بودجه، جذب حامیان مالی و سرمایه‎گذاری در برگزاری برنامه استعدادیابی ورزش دانش‎آموزی معنای مشخصی ندارد،لذا داشتن یک سیستم مدیریت اطلاعات استعدادیابی به مدیران کمک می کند تا با استفاده از خروجی این سیستم کم و کاستی ها را تعیین و نسبت به کسب بودجه مازاد از دیگر ارگان ها و یا جذب حامیان مالی اقدام نمایند و قبل از برگزاری برنامه استعدادیابی مطمین شوند که بودجه کلیه فعالیت ها را حمایت می کند و دچار کاستی و بدهی نمی شوند. با توجه به نتایج به موجب اینکه قدرت پیش بینی آزمون های استعدادیابی برای آینده کافی نیست و پیش بینی عملکردهای تخصصی دشوار است، پیشنهاد می گردد در امر استعدادیابی به اصول مطرح شده در ارتباط با آن توجه شود.

    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات، استعدادیابی ورزشی، ورزش دانش آموزی
  • محمدمهدی سلطانی، حسین علی محمدی*، حمید فروغی پور صفحات 131-146

    تحقیق حاضر با هدف ارایه مدل توسعه حاکمیت فکری در ورزش ایران طراحی گردید. پژوهش حاضر از نوع آمیخته بود که به صورت کیفی و کمی اجرا گردید. جامعه ی آماری بخش کیفی را نخبگان حوزه مدیریت ورزشی کشور و حوزه مالکیت فکری تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی، 12 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص گردیدند. در بخش کمی؛ جامعه آماری شامل پژوهشگران و مخترعین حوزه ورزش بودند که تعداد این افراد حدود 210 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس و با توجه به جدول مورگان تعداد 132 نفر به عنوان نمونه تحقیق مشخص گردیدند. ابزار تحقیق حاضر شامل پرسشنامه و مصاحبه های نیمه ساختارمند بود. جهت بررسی داده های بخش کیفی از کدگذاری مطابق با مدل پارادایمی اشتراوس و کوربین استفاده گردید و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری استفاده گردید. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای SPSS نسخه 20 و Smart PLS نسخه 2 انجام گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که جهت توسعه حاکمیت فکری در ورزش برخی موجبات علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله ای، پیامدها، راهبردها وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مدل تحقیق از برازش مناسبی برخوردار می باشد. به صورت کلی جهت توسعه حاکمیت فکری نیاز است تا ضمن توجه به قوانین، شرایط ساختاری، فرهنگی و اجتماعی، برخی مسایل مربوط به دولت، رسانه و افراد سودجو مدیریت گردد. در این بین تحقیق حاضر مشخص نمود که بهبود مسیولیت اجتماعی، عدالت محوری و کنترل سرقت ها نقش مهمی در جهت توسعه حاکمیت فکری در ورزش دارا می باشد.

    کلیدواژگان: حاکمیت فکری، ورزش، اختراع، دارایی
  • حوریه نیک دست* صفحات 147-164

    هدف از این پژوهش تدوین مدل ساختاری برای شناسایی موانع اجرای برنامه ریزی راهبردی در فدراسیونهای ورزشی ایران بود. روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و از نظر هدف کاربردی که به شکل میدانی اجرا شد. جامعه آماری تحقیق شامل مدیران و کارشناسان خبره فدراسیونهای ورزشی به تعداد 200 نفر بود. نمونه گیری به روش تمام شمارانجام گرفت و تعداد 177 پرسشنامه جمع آوری گردید. ابزار اندازه گیری پژوهش پرسشنامه محقق ساخته حاصل از مصاحبه ها (16 مصاحبه) بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه با نظر متخصصین و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ بر روی یک نمونه اولیه 30 نفره با 82/0 تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و در سطح آمار استنباطی تحلیل عاملی اکتشافی، آزمون رتبه بندی فریدمن و مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amosنسخه 23 انجام شد. نتایج نشان داد که 11 عامل اصلی موانع اجرای برنامه ریزی استراتژیک در فدراسیون های ورزشی منتخب ایران را تشکیل می دهند. همچنین، بین موانع اجرای برنامه ریزی استراتژیک در فدراسیون های ورزشی منتخب ایران از دیدگاه نمونه های تحقیق تفاوت معناداری وجود دارد؛ به طوری که «موانع مدیریتی» بالاترین رتبه و «محیط سیاسی و حقوقی» پایین ترین رتبه را به خود اختصاص داده اند. در نهایت، مدل ساختاری موانع اجرای برنامه ریزی استراتژیک در فدراسیونهای ورزشی ایران تدوین شده و برازش آن مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: برنامه استراتژیک، فدراسیون ورزشی، مدل ساختاری
  • جواد محمدی، حسین رجبی، نصرالله سجادی، رسول نظری* صفحات 165-181

    به نظر می رسد ورزش به عنوان یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار می باشد. هدف این پژوهش تدوین مضامین راهبردی آمایش سرزمینی فوتبال ایران بود. جامعه آماری پژوهش، صاحبنظران ایران بودند. در مجموع 70 نفر از طریق روش نمونه گیری هدفمند به روش گلوله برفی انتخاب شدند. ترکیبی از روش های کیفی پرسشنامه باز و مصاحبه و روش های کمی ضریب دهی و رتبه دهی برای گردآوری و تحلیل داده ها استفاده شد. ابزار پژوهش، چک لیست محقق ساخته بود که در آن از پاسخ دهندگان خواسته شد که قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای این ورزش فهرست کنند، ضمن اینکه با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) ارایه مدل به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت و بخشی از اطلاعات به دست آمده در محیط نرم افزار Arc - GIS تحلیل و بررسی شد. نتیجه کلی مطالعات آمایش فوتبال نشان داد، توزیع غیرمتوازنی از اماکن و فضاهای فوتبالی در پهنه ایران وجود دارد، ضمن اینکه با توجه به ماتریس موقعیت و اقدام راهبردی رویکرد استراتژی های فوتبال ایران رقابتی بدست آمد.

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، برنامه، فوتبال، راهبردی
  • تقی عاشوری*، مرتضی دوستی، سید محمدحسین رضوی، ابوالحسن حسینی صفحات 183-209

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی فرصت های کارآفرینانه در صنعت ورزش با رویکرد ورزش قهرمانی می باشد. تحقیق از لحاظ استراتژی (راهبرد) کیفی، مبتنی بر تحلیل محتوا با هدف کاربردی و توسعه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه اساتید دانشگاهی، فارغ التحصیلان، دانشجویان گرایش های مختلف رشته ی تربیت بدنی و علوم ورزشی، مدیران سازمانی با تخصص پژوهشی یا اجرایی در حوزه ورزش قهرمانی و رویدادهای ورزشی و آشنا با مبانی کارآفرینی و همچنین کارآفرینان حوزه ورزش قهرمانی می باشند که  با روش نمونه گیری هدفمند در مجموع 32 نفر مصاحبه نیمه ساختاریافته به روش دلفی در (4) نوبت مشارکت داشتند تا اشباع نظری حاصل گردید. ابزارپژوهش، دستورالعمل برگه های کدگذاری محقق ساخته بود که روایی آن ها توسط متخصصان  و خبرگان دانشگاهی و کارآفرینی یعنی«روایی محتوایی» تایید شد و پایایی ابزار (برگه های کدگذاری) با کمک ضریب توافق بین کدگذاران یعنی ضریب پی اسکات (% 95) تعیین گردید. با شناسایی 174 فرصت کارآفرینی در 6 زیرحوزه و رتبه بندی آنها نتایج نشان داد درآمد و فعالیت های تجاری، فعالیت های باشگاه ورزشی و استعدادیابی ورزشی به ترتیب رتبه های نخست تا سوم اهمیت زیرحوزه ها را داشته اند. هزینه پایین شروع کسب و کار، ظرفیت بالای نوآوری و اشتغال، ایجاد توسعه پایدار، تنوع بالادر زمان و مکان کسب و کار از ویژگی هایی می باشند که می توان با بررسی فرصت ها به آن پی برد و نیروی انسانی در ورزش (فارغ التحصیلان و ورزشکاران) به اقتضای توانمندی های خود می توانند به کارآفرینی مبادرت ورزند.

    کلیدواژگان: کشف فرصت، فرصت کارآفرینانه، ورزش قهرمانی، صنعت ورزش، ایران
  • محبوبه نقوی*، امیررضا خادم صفحات 211-235

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش سرمایه اجتماعی بر شکل دهی رفتارهای مطلوب تماشاگران فوتبال با تاکید بر حضور زنان در استادیوم های ورزشی بود. پژوهش با توجه به نحوه گردآوری داده ها آمیخته از نوع اکتشافی متوالی بود. ابزار جمع آوری داده ها در مرحله کیفی، مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 23 نفر از تماشاگران ورزشی زن و مرد و اعضای کانون هواداران، لیدرهای تماشاگران در استادیوم ها، ورزشکاران حرفه ای، مربیان، مدیران ورزشی، روانشناسان و جامعه شناسان ورزشی و متخصصین رسانه های ورزشی بود. به روش نمونه گیری هدفمند و به شیوه گلوله برفی انتخاب شده اند. در مرحله کیفی داده ها ، از طریق روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل و یافته ها شامل66 نشان در کدگذاری باز، در کدگذاری محوری در قالب 10 مفهوم طبقه بندی شدند. در مرحله کدگذاری انتخابی به مدل سازی مولفه های سرمایه اجتماعی که بر شکل دهی رفتارهای مطلوب تماشاگران فوتبال تاثیرگذاربوده اند، پرداخته شده است. در مرحله کمی نمونه پژوهش شامل 200 نفرکه به صورت تصادفی، طبقه بندی شده، انتخاب شدند. ابزار پژوهش در مرحله کمی تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود. از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با استفاده از نرم افزار20 Spss و AMOS جهت ارزیابی مدل پژوهش استفاده شده است. نتایج آزمون مدل تحقیق نشان داد با توجه به شاخص های نیکویی برازش (GFI) 913/0 مدل تدوین شده در زمینه نقش سرمایه اجتماعی بر شکل دهی رفتارهای مطلوب تماشاگران فوتبال با تاکید بر حضور زنان در استادیوم های ورزشی از برازش مطلوب برخوردار است.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، تماشاگران، فوتبال، زنان، استادیومها
  • فاطمه شایگان، مرتضی دوستی* صفحات 237-256

    پژوهش حاضر تحلیل فرصت های شرط بندی در سوارکاری استان گلستان می باشد. پژوهش، به روش آمیخته است. جامعه آماری شامل نخبگان دانشگاهی، چابکسواران، مربیان، تماشاگران، مالکان اسب، کارشناسان که در عرصه اسب دوانی گلستان فعالیت می کنند. در مرحله اول پژوهش با استفاده از انجام مصاحبه با 20 نفر از جامعه آماری، فرصت ها شناسایی شد. در مرحله دوم، فرصت های شناسایی شده توسط گروه دلفی در دو دور بررسی شد؛ در مرحله نهایی رتبه بندی فرصت های شناسایی شده برای رتبه بندی فرصت ها از آزمون فریدمن در قالب نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد، با توجه به میانگین رتبه ای مولفه سیاسی و حقوقی، برگزاری شرط بندی به صورت منسجم و قانونی با میانگین رتبه ای 63/4، بیشترین تاثیر و در مولفه اقتصادی و زیرساختی، در نظر گرفتن اسب اصیل ترکمن به عنوان ثروت ملی و ابزاری جهت ورود به عرصه رقابت جهانی از نظر اقتصاربیان مجرب برای شناسایی و آموزش چابکسواران جهت شرکت در مسابقات شرط بندی با میانگین رتبه ای 43/5، بیشترین تاثیر و در مولفه زیست محیطی، پتانسیل بسیار جهت تلفیق گردشگری ورزشی و طبیعی (اکوتورسیم) با میانگین رتبه ای 55/1، بیشترین تاثیر را داشته اند. روایی محتوایی پرسشنامه توسط 6 نفر از اساتید مدیریت ورزشی مورد بررسی قرار گرفت. به منظور محاسبه پایایی، با استفاده از نرم افزار spss 23، پایایی کل پرسشنامه از طریق آزمون آلفای کرونباخ موردمحاسبه قرار گرفت،و عدد 85/0 به دست آمد.

    کلیدواژگان: شرط بندی ورزشی، سوارکاری، گلستان، فرصت
  • علی اصغر دورودیان*، معصومه شهبازی، موسی اکبری صفحات 257-272

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر مدیریت بحران در اماکن ورزشی (مطالعه موردی:استادیوم صد هزار نفری ورزشی آزادی) بود که این تحقیق به شیوه کیفی و کمی با استفاده از روش مقایسه های زوجی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق در دو بخش کیفی و کمی می باشد، مدیران و صاحبنطران و کارشناسان مرتبط با حوزه مدیریت بحران اماکن ورزشی در بخش کیفی (روش دلفی) بودند و در بخش کمی نیز مدیران و مسیولین ورزشی مجموعه آزادی و اساتید دانشگاه بودند. ابزار تحقیق، فیش برداری ،مطالعه اسنادی و پرسشنامه جهت گردآوری داده ها بود. ابتدا نرخ ناسازگاری کلیه مقایسات زوجی محاسبه گردید و سپس رتبه بندی معیارها انجام شد. در این تحقیق شناسایی عوامل با روش دلفی انجام گرفت و سپس با استفاده از روش AHP عوامل شناسایی شده اولویت بندی شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که عوامل موثر در مدیریت بحران شامل تغییر و بازنگری در قوانین موجود (4 مشخصه)، تامین منابع مالی مورد نیاز (3 مشخصه)، بهره گیری از نیروی متخصص (4مشخصه)، برگزاری دوره های آموزشی و آموزش دادن (3 مشخصه)، بهره گیری از تجهیزات و تاسیسات استاندارد (5 مشخصه) و وجود منابع ایمنی و بهداشتی(5 مشخصه) بودند که در نهایت اولویت بندی کلی نشان داد تغییر و بازنگری در قوانین موجود در رتبه اول قرار دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، اماکن ورزشی، استادیوم ورزشی آزادی
  • حمید فروغی پور*، معصومه احدی نژاد، نجف آقایی، رضا صابونچی صفحات 273-287

    پژوهش حاضر با هدف مطالعه تعین تاثیر مدیریت تنوع بر بهره وری منابع انسانی با تاکید بر نقش میانجی ادراک از هویت اجتماعی در ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان انجام گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی از شاخه میدانی می باشد جامعه آماری این پژوهش 280 نفر از کارکنان و مدیران ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بوده است که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه 25گویه ای مدیریت تنوع فینک و همکاران (2001)، پرسشنامه 39گویه ای بهره وری منابع انسانی و پرسشنامه 21 گویه ای هویت اجتماعی هنری و همکاران (1999) استفاده شده است. پایایی برای مدیریت تنوع و هویت اجتماعی به ترتیب عبارتند از 0.91 ، 0.89و برای مولفه های بهره وری (0.84) به دست آمده است برای تجزیه و تحلیل از آمار توصیفی، نمودار، میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی آزمون کلموگروف اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری و نرم افزارهای Smart-PLS, SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد مدیریت تنوع بر مولفه های بهره وری تاثیر مثبت داشته ولی بر مولفه قصد ترک خدمت (p=0/002، 451/0-) تاثیر منفی داشته است نقش میانجی ادراک ازهویت اجتماعی تایید شد. بپیشنهاد می شود که بهره وری سازمان خود را از طریق جذب کارکنان مستعد افزایش دهند. بنابراین سازمان ها با تمرکز بر برنامه های مدیریت تنوع به دنبال جذب کارکنانی با قابلیت ها و توانایی لازم و می تواند بهره-وری و عملکرد افراد را بالا برده و درنتیجه موفقیت سازمان را در پی داشته باشد

    کلیدواژگان: مدیریت تنوع، ادراک از هویت اجتماعی، ابعاد بهره وری منابع انسانی، ادارات ورزش و جوانان
  • جعفر خوشبختی*، داود مودی، سید محمد هاشمی آهویی صفحات 289-303

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی بر حکمرانی خوب مدیران و کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان و خراسان جنوبی بود. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی ازنوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و کارشناسان اداره کل تربیت بدنی استان خراسان جنوبی و کرمان شامل 90 نفر بودند که بر روش نمونه گیری تمام شمار انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ی سرمایه اجتماعی ناهاپیت و گوشال، پرسشنامه مقیاس حمایت اجتماعی شربورن و استوارت، پرسشنامه استاندارد حکمرانی خوب اردکانی استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss و آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که وضعیت سرمایه اجتماعی ، حمایت اجتماعی و حکمرانی خوب در بین مدیران و کارشناسان دو استان از وضعیت مطلوبی برخوردار بود. همچنین یافته های تحقیق حاکی از آن بود که سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی می تواند بر حکمرانی خوب مدیران و کارشناسان موثر باشد. باتوجه به نتایج پژوهش حاضر دو متغیر سرمایه اجتماعی و حمایت اجتماعی می توانند به عنوان دو عامل بهبود دهنده حکمرانی خوب در دستور کار مدیران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حکمرانی خوب، سرمایه اجتماعی، حمایت اجتماعی، کارشناسان ورزشیگ
  • حمیدرضا غریب* صفحات 305-321

    هدف از انجام این پژوهش، طراحی مدلی با پارامترهای غیرمالی در اولویت سرمایه گذاری در امور اجتماعی (با تاکید بر کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران) است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی است و با توجه به تقسیم بندی بر حسب روش استنتاج، از نوع توصیفی و اکتشافی می باشد. پرسشنامه پژوهش، ساخته محقق بوده و روایی آن توسط خبرگان متشکل از 2 گروه از خبرگان می باشد. این گروه خبرگان مشتمل بر صاحب نظران، اساتید دانشگاه و متخصصین در زمینه مدیریت سود و مبانی اخلاقی بوده و در اندازه گیری متغیرهای تحقیق جامعه آماری این پژوهش، مدیران و کارشناسان ذی ربط، موسسات خیریه و نیکوکاری بوده است. در این پژوهش از شاخص های آمار توصیفی برای بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به ویژگی های عمومی پاسخگویان و در بخش آمار استنباطی و معناداری اثرات متغیرها روی یکدیگر نیز با استفاده از معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی استفاده شده است. بدین منظور از نرم افزارهای SMART PLS، EXPERT CHOICE، SPSSو EXCEL بهره گرفته شد. نتایج نشان داده است مدل پیشنهادی از دقت و قدرت کافی برخوردار است و با توجه به دستاوردهای تحقیق در زمینه تاثیر معیارهای اخلاقی،متولیان امور در کمیته ملی پارالمپیک می توانند سیاست های ترویجی جذب سرمایه گذاران یا پیشنهاد پروژه ها به افراد را با توجه به تاکید بر این معیارهای اخلاقی و متناسب با بینش و ارزش های اخلاقی یا اجتماعی سرمایه گذاران، تبیین نمایند

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری اجتماعی، ارزشهای اخلاقی و انسانی، پارامترهای غیرمالی، مدلی یابی معادلات ساختاری وکمیته ملی پارالمپیک
  • امیررضا آشورماهانی*، سید نصرالله سجادی، مهرزاد حمیدی، مجید جلالی فراهانی صفحات 323-339

    این پژوهش با هدف اصلی ارایه مسیر آینده نگری در ورزش استان کرمان صورت گرفت. روش پژوهش حاضر از نوع آمیخته (کیفی و کمی) و با رویکرد آینده پژوهی بود، به منظور جمع آوری اطلاعات از تکنیک مصاحبه و تحلیل اثرات متقاطع استفاده شد. افراد مشارکت کننده در این پژوهش 40 خبره بودند که معیار اشباع نظری پژوهش مد نظر بود. برای تحلیل اثرگذاری و اثرپذیری این متغیرها بر یکدیگر و دسته بندی آنها از روش تحلیل اثرات متقابل استفاده گردید. عوامل شناسایی شده براساس روند مصاحبه را وارد ماتریس تاثیر متقابل نموده و در قالب پرسشنامه عدم قطعیت ها در بین خبرگان توزیع گردید، از این راستا جایگاه هر متغیر پیرامون آینده مشخص و اثرپذیری و اثرگذاری آن تعیین شد. یافته های پژوهش نشان داد که مهمترین عوامل اثرگذار توسعه ورزش استان کرمان در مسیر آینده توسعه همه جانبه ورزش، حاکمیت قانون، محیط شناسی راهبردی، سازماندهی راهبردی، نیروی انسانی متخصص، شایستگی سالاری، بودجه راهبردی، عدالت محوری، رویکرد تغییر، هماهنگی راهبردی، مسیولیت پذیری، فرهنگ سازمانی، نظارت و ارزشیابی بودند. براین اساس پیشنهاد می شود تا به عوامل مذکور در آینده توجه ویژه گردد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، توسعه ورزش، حاکمیت، روابط عمومی، کرمان
  • محمدحسین قربانی، محمدرضا اسماعیلی، حسین زارعیان* صفحات 341-362

    هدف تحقیق حاضر شناسایی و تبیین موانع و راهکارهای اشتغال زایی در ورزش استان خراسان جنوبی بود. پژوهش حاضر از لحاظ روش به صورت آمیخته (کیفی-کمی) و از لحاظ هدف از نوع پژوهش های کاربردی بود. به منظور گردآوری داده ها در مرحله کیفی تحقیق از مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته با افراد صاحب نظر استفاده شد و در مرحله بعد با توجه به اطلاعات و داده های به دست آمده، پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 12 مولفه و 96 گویه طراحی و توزیع شد. در مرحله کیفی، ابتدا از روش نمونه گیری هدفمند و در ادامه کار از روش نمونه گیری نظری استفاده شد. در مرحله کمی نیز با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند تعداد 98 پرسشنامه تکمیل شد. نتایج نشان داد سه مقوله اصلی گرایش جامعه به ورزش، خصوصی سازی در ورزش و بهبود فضای کسب وکار به عنوان عوامل علی؛ چهار مقوله شرایط جغرافیایی، فرهنگی، اقتصادی و توانایی کارآفرینان ورزشی استان خراسان جنوبی به عنوان عوامل زمینه ای؛ همچنین هفت مقوله اصلی موانع اقتصادی، اطلاعاتی، مدیریتی، قانونی، ساختاری، فرهنگی و رفتاری به عنوان موانع توسعه اشتغال زایی در ورزش استان خراسان جنوبی شناسایی شد. علاوه بر این پنج مقوله اصلی گردشگری ورزشی، تولیدات ورزشی، خدمات ورزشی، رقابت های ورزشی و آموزش ورزش به عنوان پتانسیل های اشتغال زایی در ورزش استان شناسایی شد.

    کلیدواژگان: توسعه، اشتغال، ورزش، استان خراسان جنوبی
  • حسن اسفندیار جهرمی*، بهرام قدیمی، زهرا علی پور درویشی، شهلا حجت، معصومه شجاعی صفحات 363-382

    مطالعه حاضر با استعانت از رویکرد کیفی و مبتنی بر روش نظریه مبنایی می کوشد مدل پارادایمی خودپذیرشی و مدیریت بدن با رویکرد جامعه شناختی در دختران بدنساز را بر اساس برداشت های ذهنی و تفاسیر کنشگران از این مفهوم به دست دهد . سوژه این مطالعه 49 نفر دختران بدنساز تشکیل می دهند که با استفاده از شیوه نمونه گیری نظری و قضاوتی به صورت حضوری و داوطلبانه انتخاب شده اند . با استعانت از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و بدون ساختار داده های تحقیق بر اساس محورهای سه گانه پرسش (چیست و چرا و چگونه) گردآوری گردیده است . مجموعه ای از مضامین اولیه طی فرایند کدگذاری بازگردآوری و از بطن آنها مقوله هایی استخراج گردید. سپس در مرحله کدگذاری محوری، پیوند میان این مقوله ها ذیل عناوین شرایط علی، پدیده محوری، مقوله راهبردی، شرایط زمینه ای، مقوله میانجی و مقوله پیامدی در قالب پارادایم تعیین شد. در ادامه و در مرحله کدگذاری گزینشی، اجزای پارادایم کدگذاری تشریح، و نظریه خلق شد. از نتایج پژوهش 6 مقوله اصلی و 49 زیر مقوله برای خودپذیرشی و مدیریت بدن استخراج و آنها را در قالب الگوی نظری بر مبنای نظریه داده بنیاد ارایه یافته است. یافته ها نشان داد که ورزش بدنسازی دارای پارادوکسی است که از سوی در چرخه میان تغییر درک زنان بدنساز نسبت به زیبایی و از سوی دیگر نقش ساختارها و فشارهای اجتماعی نیز در سیطره صاحبان سرمایه و مصرف گرایی قرار گرفته است .

    کلیدواژگان: خودپذیرشی، مدیریت بدن، دختران بدنساز
  • آزیتا شجاعی، ولی نوذری*، شهرام علم، مهدی ضرغامی صفحات 383-400

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل تاثیرگذاری تعهد کاری کارکنان بر یکپارچگی زنجیره تامین و عملکرد شرکت های تولیدی ورزشی در ایران  انجام شد. این پژوهش در زمره پژوهش های ترکیبی، و از نوع اکتشافی متوالی و مدل ابزارسازی بوده که در دو مرحله کیفی و کمی اجرا گردید. جامعه آماری 105 شرکت تولیدی ورزشی متوسط و بزرگ ایران بود که نمونه آماری به تعداد 230 نفر با شیوه تمام شماری از مدیران اجرایی و کارشناسان انتخاب شدند. ابزاراندازه گیری بر اساس ادبیات پژوهش و با تایید خبرگان تدوین و شواهد روایی و پایایی  79/0 در پژوهش بررسی و مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss-19 و الگوی معادلات ساختاری lisrel 8.8 انجام گردید. نتایج نشان داد مدل ارایه شده پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است، به علاوه تعهد کاری کارکنان بطور مستقیم و غیر مستقیم بر عملکرد شرکت های تولیدی ورزشی در ایران تاثیرگذار است، یکپارچگی زنجیره تامین بر عملکرد شرکت های تولیدی ورزشی در ایران تاثیرگذار است. یافته ها حاکی از آن بود که تعهدکاری کارکنان به واسطه یکپارچگی زنجیره تامین می تواند عملکرد شرکت های تولیدی ورزشی ایران را تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: یکپارچگی زنجیره تامین، تعهدکاری کارکنان، عملکرد، شرکت های تولیدی ورزشی
|
  • Jaber Moulaei *, Habib Hashemifar, Fatemeh Raoufhashemi Page 0

    The purpose of this article was to investigate the impact of cultural capital (and its three dimensions) On body management among female students of Farhangian university in Hamedan. The theories of Bourdieu, Schilling, Martin and Gantz have been used. The method of this research was survey and the data collection tool was a questionnaire. The statistical population of the study included all female students of Farhangian university in Hamedan. The sample size was determined based on Cochran's formula and included 182 people. The sampling method was category proportional to the volume. Data were described and analyzed by SPSS and AMOS statistical software. Findings indicated that there is a significant and positive relationship between the three dimensions of cultural capital and body management. The results of structural equation modeling showed that the model has a good fit And model fit indices have shown acceptable values. Also, the data collected from the study sample had the necessary compatibility with the conceptual model of the research; Therefore, the general conceptual model proposed in this study was approved.

    Keywords: Cultural Capital, Body Management, female students, Hamedan
  • Mohammad Fateminia, Ghobad Kazemi, Satar Parvin * Pages 9-30

    Many crimes that occur in society are not usually reflected in the formal statistics. Influenced by several factors, victims of crime mainly are not willing to report the crime to authorities relevant in this regard. Victim surveys are a good way to accurately estimate the incidence of crime.This study is to provide a more accurate estimation of the crime rates through conducting a victimology survey among students of Allameh Tabataba’i University. The research sample is 400 undergraduates, graduate and doctoral students.The findings showed that about 37% of students have been victimized at least once in the past year and only 22% of them reported the crime to the formal authorities. Also, the highest crime rates are related to streets, public transportation and cyberspace. Only 14% of crimes are occurred on university campus. The results of the study can help to understand the victimization of students and develop legal, psychological and social support programs for them.

    Keywords: Students, Youth, Victimization, Crimes, Allameh Tabataba’i University
  • Helen Nikbakhsh *, Nowruz Hashemzehi, Nazanin Malekian Pages 31-49

    The family plays an important role in social solidarity and any change in the couple's relationship affects it. One of the developments that destabilizes and weakens the family foundation is the extramarital relationship of spouses. Unconventional communication means not adhering to the commitment of marriage, and considering that it endangers the foundation of the family and consequently the foundations of society; It is important to analyze it. Therefore, the main issue in this study is to identify the reason for extramarital affair of young married men, which has been done with a qualitative approach, based on grounded theory and with the structure of in-depth interviews without structure. The required data were collected through interviews with 15 young married men in Tehran with a history of extramarital affair who wished to participate in the study. The results of this study showed that individual factors, attitudes, inappropriate marriage, interaction / communication and environmental factors have been effective in initiating an unusual relationship between couples.Keywords: extramarital relationship, interactive / communication factors, environmental factors

    Keywords: “extramarital relationship”, ” Betrayal” .” Disloyalty”. ” Fluid love, ” Data Theory Foundation”
  • Mohsen Amiri *, Simin Hajipour Satduie, Mojtaba Maghsoodi, Reza Kaviani Pages 51-75

    Analysis of electoral behavior is one of the basic features of electoral sociology that the researcher can provide various models in electoral behavior by studying different elections. In the present study, the aim is to identify and determine the factors affecting the recruitment of young people to the election campaigns of the winning candidate, the presidential elections of the 11th and 12th terms. Accordingly, this research is a descriptive research based on the result and purpose of applied research and also in terms of method, and in terms of data collection from the survey branch. According to the sample size, 384 questionnaires were prepared and given to people who voted for Hassan Rouhani to collect information. Based on the analysis of the data collected using the results of statistical techniques, we concluded that special election programs have played a significant role in youth participation in the eleventh and twelfth presidential elections. ...

    Keywords: political society, presidential elections, election campaigns, youth participation
  • Lachin Alizadeh, Mohammad Nasiri * Pages 97-112

    The present study was conducted with the aim of meta-analysis of studies on the role of media and cyberspace in the development of sports tourism. The research method was meta-analysis. The statistical population included all reported research on the role of media and cyberspace in the development of sports tourism. From the statistical population, 11 studies that met the criteria for entering the meta-analysis were selected as a research sample through the census method.A total of 103 research hypotheses were extracted from the sample research and classified into three categories of media, social and tourism factors and entered into the meta-analysis process. CMA2 and SPSS software were used to analyze the collected data separately.The results using the random effects model showed that the overall effect size of all the effective factors in sport tourism is r = 0.277 (p =0.000). Also, according to the results, the effect size of media factors was r = 0.243, the social factors r = 0.347 and tourism factors were r = 0.225. All effects were moderately evaluated according to Cohen.Television, internet and new media can be used to the maximum due to easy access and also to introduce the tourism potentials and sports attractions of an area.

    Keywords: sports tourism development, Media, Cyberspace, Meta-analysis
  • Beheshteh Dadgar, Farideh Ashraf Ganjouei *, Mohammadreza Esmaeli Pages 113-129

    This investigation was carried out with the aim of recognition of the agents affecting the Iranian studentsport talent identification in the total information management system.The present investigation is fundamental interms of objective and qualitative of content analysis type in terms of methodology in which21 people of pundits were selected by the snowball sampling method and interviewed in depth.Data collection was continued until achievement to the complete data saturation and data analysis was carried out through subject content analysis method. Validity of the research was confirmed on the basis of 6 criteria of Skinner, Edwards and Corbett(2014), i.e. long-term involvement, sustainable observation, re-examination of data acquisition path, checking by participants, triangulation and continuous comparison. Also, reliability was reported using the reliability retest. From data analysis, four major categories including1)target setting,2)talent identification agents,3)talent identification barriers, and4) structural agents and22 sub-categories were obtained. It may be stated that existence of a total information management system for student sport talent identification is very essential because it was specified that the topics of budget, absorbing the financial sponsors, and investment in holding the programs of student sport talent identification did not make sense. Hence, having an information management system for student sport talent identification in country helps managersdetermine the shortcomings using the output of the system, proceed to gain extra budget from other organizations and/or absorb financial sponsors, and assure that the budget supports all activities before holding a student sport talent identification program and that they will not be affected by defects and debts.

    Keywords: Information Management, Sport Talent Identification, Student Sport
  • MohammadMahdi Soltani, Hossein Alimohammadi *, Hamid Froghi Por Pages 131-146

    The present study was designed to present a model of intellectual development in Iranian sport. The present study was a mixed type study that was conducted qualitatively and quantitatively. The statistical population consisted of the elite of sport management and intellectual property elite in the country. Twelve individuals were identified as the research sample using snowball sampling. In the quantitative section, the statistical population included researchers and inventors in the field of sport, 210 of whom were selected using available sampling method and according to Morgan table, 132 individuals were selected as the sample. The research instrument consisted of questionnaires and semi-structured interviews. Coding according to the Strauss and Corbin paradigm model was used to evaluate the qualitative data and the structural equation method was used in the quantitative part. Data analysis was performed in SPSS 20 and Smart PLS 2 software. The results of the present study showed that there are some causal, contextual, interventional conditions, consequences, and strategies for developing intellectual governance in sport. The results of this study also showed that the research model has a good fit. In general, the development of intellectual sovereignty needs to address certain issues related to government, the media, and profitable individuals, while considering laws, structural, cultural and social conditions. In the meantime, the present study has shown that improving social responsibility, central justice and controlling theft plays an important role in the development of intellectual governance in sport.

    Keywords: Intellectual sovereignty, Sport, invention, property
  • Hourieh Nikdast * Pages 147-164

    The purpose of this study was to develop a structural model for identifying barriers to strategic planning in sport federations of Iran. The research method of this research is descriptive-analytical and in terms of applied field application. The statistical population of the study consisted of 200 managers and expert experts in sports federations. Sampling was done by total number and 177 questionnaires were collected. The research instrument was a researcher-made questionnaire. The face validity and content of the questionnaire were confirmed by experts and its reliability was confirmed by using Cronbach's alpha on a 30-member sample with 82.2. For data analysis, descriptive statistics and inferential statistics of exploratory factor analysis, Friedman ranking test and structural equation modeling were performed using SPSS and Amos software version 23. The results showed that the 11 main factors hindering the implementation of strategic planning in selected sports federations of Iran Federations. Also, there are significant differences between the obstacles to implementing strategic planning in selected sports federations of Iran from the viewpoint of research samples, so that "management barriers" have the highest rank and "political and legal environment" have the lowest rank. Finally, the structural model of barriers to strategic planning implementation in Iran's sports federations has been developed and approved.

    Keywords: Strategic plan, Sports federation, Structural Model
  • Rasool Nazari *, Nasrolah Sajadi, Javad Mohammadi, Hosaein Rajabi Pages 165-181

    It seems that sport as an important part of development is sustainable development. The purpose of this research is the perspective of strategic land-use planning for Iran football. The statistical society, sports experts Iran. A total of 70 people were selected through purposive sampling snowball method. A combination of qualitative and quantitative methods coefficient initial questionnaire and open interviews and ratings were used for data collection and analysis. The research instrument was a self-made check list in which respondents were asked to indicate the strengths, weaknesses, opportunities and threats of the sport's List, while using geographic information system (GIS) to provide descriptive-analytic model, and part of the data in the software Arc - GIS analysis to investigate. The overall result of the study showed that treatment football in Iran, uneven distribution of places and spaces across the Iran, there is football, In addition, with regard to the Matrix positioning and strategic action status table football Iran was competitive.

    Keywords: land use planning, program, Football, strategic
  • Taghi Ashouri *, Morteza Dousti, Seyyed MohammadHossein Razavi, Abolhassan Hosseini Pages 183-209

    The purpose of the present research is identifying and ranking the entrepreneurship opportunities with the championship sport approach in the sport industry. The research was qualitative strategically, based on content-analysis by operational and developmental purpose. The statistical society includes all professors, graduates and university students in different fields of study such as physical education and sport science, the organizational managers with research or administrative expert in the area of championship sport and sport events and familiar with entrepreneurship basics and also are entrepreneurs in the field of championship sport that by purposeful sampling in total 32 people participated in semi-structural interview to come theoretical saturation in Delphi method in (5) times. The research tools were established coding sheets instruction that their validity confirmed by the college specialized and experts and entrepreneurship, say, content-validity and the tools reliability (coding sheets) determined by help the coefficient of agreement between the coders i.e. PSCAT coefficient (95%). By recognizing the 174 entrepreneurship opportunities in six sub domain and their ranking, the results shown that income and commercial activities, sport club activities and talent-discovering were at first to third rank for sub-domain, respectively. Low-cost for business start, high-capacity for innovation and employment, create the stable develop, high-diversity in business time and place are the characteristics that we can find it by research the opportunities and human resources in sport (graduates and athletes) can enterprise in appropriateness with their capability.

    Keywords: Opportunity Identifying, Entrepreneurial Opportunity, sport tourism, Sport Industry, Iran
  • Mahboubeh Naghavi *, Amirreza Khadem Pages 211-235

    The purpose of the research was to investigate the role of social capital in shaping the desirable behaviors of football spectators by emphasizing the presence of women in sports stadiums. The research was carried out in accordance with the method of collecting data from a mixed exploratory sequence. Data collection tools in the qualitative stage are semi-structured interviews. The statistical sample consisted of 23 people from male and female sports spectators and members of the Fans' Association, spectator leaders in stadiums, professional athletes, coaches, sports managers, psychologists and sports sociologists, and sports media professionals. The research samples were selected by targeted sampling method and snowball method. In the qualitative stage, the data were analyzed by coding method in three stages: open, central and selective. The findings included 63 categories in open coding, in axial coding in the form of 10 classification concepts. In the selection coding stage, the components of social capital have been modeled, which have influenced the formation of desirable behaviors of football spectators. In the quantitative phase, the sample consisted of 200 individuals randomly selected. Exploratory and confirmatory factor analysis was used using 20 Spss and AMOS software to evaluate the research model. The results of the research model showed that according to the Goodness Fitness Index (GFI), 0.913 The model developed in the field of the role of social capital on the formation of desirable behaviors of football spectators with emphasis on the presence of women in sports stadiums has the desired quality.

    Keywords: Social Capital, spectators, Football, Women, stadiums
  • Fatemeh Shaygan, Morteza Dousti * Pages 237-256
  • AliAsghar Doroudian *, Masoumeh Shahbazi, Moosa Akbari Pages 257-272

    The purpose of the present study was to identify and prioritize the factors affecting crisis management in sport venues (Case Study: Azadi One hundred thousand stadium), which is a qualitative and quantitative research using paired comparisons. The statistical population of this research is divided into two parts: qualitative and quantitative, managers and experts and experts in the field of crisis management of sports places in the qualitative sector (Delphi method) and in the quantitative part were managers and sports executives of Azadi University and university professors. For data collection, the theoretical and research, the library method and Questionnaire was used. Analysis of all questionnaires was done in order to calculate inconsistency rate of all paired comparisons and among all questionnaires were used to rank criteria. In this research, identification of factors by Delphi method was performed and then identified factors were prioritized by using AHP method. The results showed that effective factors in crisis management included revision of existing rules (4 attributes), funding needed (3 attributes), utilization of specialist force (4 attributes), training and education ( 3 features), utilization of standard equipment and facilities (5 features) and safety and health resources (5 features), which ultimately prioritized overall change and revised existing rules in the first place.

    Keywords: Crisis Management, Sports Facilities, Azadi Sports Stadium
  • Hamid Foroghipor *, Massoume Ahadi Nejad, Najaf Aghaei, Reza Saboonchi Pages 273-287

    The study aimed to study the effect of diversity management on human resource productivity with emphasis on the mediating role of perception of social identity in sports and youth departments of Isfahan province. This research is a descriptive survey type of field branch. The statistical population of this study is the total staff and managers of sports and youth departments of Isfahan province, The statistical sample of this study was 280 employees and managers of sports and youth departments of Isfahan province who were selected by simple random sampling. Measurement tools including 25-item questionnaires of Fink al(2001), social identity questionnaire was used by Henry et al(1999). Reliability collected for managing diversity and social identity 0.91 and 0.89 , respectively, and job satisfaction, job conflict, retirement intention, recruitment of talented employees and organizational citizenship behavior(0.83, 0.87, 0.85, 0.92, 0.84)were collected. Descriptive statistics, graphs, mean and standard deviation and inferential statistics of Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient and structural equation model and SPSS and Smart-PLS software were used for analysis . The results showed that diversity management had a positive component it had a negative impact. The mediating role of perception of social identity was confirmed. Since among the components of human resource productivity, the component of attracting talented employees has received the most impact from the variable of diversity management. Therefore, by focusing on diversity management programs, organizations seek to attract employees with the necessary capabilities and abilities and can increase people’s productivity ana performance and thus success. Follow the organization.

    Keywords: Diversity management, perception of social identity, dimensions of human resource productivity, sports, youth offices
  • Jafar Khoshbakhti *, Davood Moodi, Seyed Mohamad Hashemi Ahooi Pages 289-303

    The purpose of this study was to investigate the role of social capital and social support on the good governance of managers and experts of Kerman and South Khorasan provinces. This research was a descriptive-analytic correlation study. Statistical population of the study is all managers and experts of physical education department of Khorasan province and Kerman province. consisted of 90 individuals who were selected by the whole number sampling method. Data were collected using Nachapithe and Ghalal Social Capital Questionnaire, Sherbourne & Stuart Social Support Scale, Ardakani Good Governance Standard Questionnaire. Data were analyzed by SPSS software using descriptive and inferential statistics. The results showed that the status of social capital, social support and good governance among managers and experts of the two provinces was favorable. The research findings also suggested that social capital and social support can be effective in the good governance of managers and experts. According to the results of the present study, two variables of social capital and social support can be considered as two factors that improve managers' good governance.

    Keywords: Good governance, social capital, social support, sports experts
  • Hamidreza Gharib * Pages 305-321

    the purpose of this study is to design a model with non-financial parameters in the priority of investment in social affairs (with emphasis on the National Paralympic Committee of the Islamic Republic of Iran). The present study is applied in terms of purpose and according to the division according to the method of inference, is descriptive and exploratory. The research questionnaire was made by the researcher and its validity by experts consists of 2 groups of experts. This group of experts includes experts, university professors and specialists in the field of profit management and ethical principles. In this study, descriptive statistical indicators have been used to examine and analyze information related to the general characteristics of respondents and in the inferential and significant statistics section, the effects of variables on each other have been used using structural equations with partial least squares approach. For this purpose, SMART PLS, EXPERT CHOICE, SPSS and EXCEL softwares were used. The results show that the proposed model has sufficient accuracy and power, and according to the achievements of research on the impact of ethical standards, those in charge of affairs in the National Paralympic Committee can emphasize the promotion policies of attracting investors or proposing projects to individuals. Explain these ethical criteria in accordance with the insights and moral or social values ​​of investors.

    Keywords: Social investment, moral, human values, non-financial parameters, structural equation modeling, the National Paralympic Committee
  • AmirReza Ashoor Mahany *, Seyed Nasrollah Sajjadi, Mehrzad Hamidi, Majid Jalali Farahani Pages 323-339

    The purpose of this study is to determine the future direction of sport in Kerman province.The research method is mixed (qualitative and quantitative) with a forward-looking approach,to collect information, we have used the Interview technique and cross-effects analysis. The participants in this study are 40 experts and the theoretical saturation criterion is taken into consideration. Interaction analysis is used to analyze the effect of these variables on each other and to classify them. Extracted factors identified by the interview process were fed into the interaction matrix and In the form of an uncertainty questionnaire distributed among experts, From this perspective, the role of each variable in the future and its impressiveness and effectiveness is determined. The results show that the most important factors affecting the development of Kerman sport in the future are as follows: The comprehensive development of sports, Rule of Law, Strategic environmental knowledge, Strategic organization, highly skilled personnel, Meritocracy, Strategic budget allocation, Justice-oriented values, Strategic coordination, Responsibility and Organisational culture, Supervision and Evaluation. Given all these, it is recommended to pay special attention to these factors.

    Keywords: Future Research, Sports development, Governance, Public Relations, Kerman
  • MohammadHossain Ghorbani, Mohamadreza Esmeili, Hossein Zareian * Pages 341-362

    The aim of the present study was to identify barriers and solutions of Development Employment in sport in South Khorasan province. The research method was mixed (qualitative-quantitative) and in terms of purpose, it was a type of applied research. In phase qualitative study using semi-structured interviews with experts from qualitative methods were used. In the quantitative phase, according to data obtained from the qualitative phase, questionnaire Includes 12 components and 96 items was designed and distributed. In the qualitative phase, the purpose of the sampling was first and then the theoretical sampling method was used. The process of sampling to theoretical saturation of the categories continued, and a total of 14 individual interviews were conducted. In a quantitative phase, 98 questionnaires were completed by using available and targeted sampling method.The results showed that, in total, about 961 people are equal to 0.44 percent of the employed in the sports sector. The three main categories of society's tendency towards sport, privatization in sport and improving the business environment as the causative factors; four categories of geographical, cultural, economic, and the ability of sports entrepreneurs in the province as the underlying factors; as well as the seven main categories of economic, information, management and legal barriers, Structural, cultural and behavioral as a barrier to job creation in sport in southern Khorasan province. In addition, five major categories of sporting tourism, sports products, sports services, sports competitions and sport education were identified as employment potential in sport field.

    Keywords: Development, Occupation, Sport, South Khorasan Province
  • Hasan Esfandiar Jahromi * Pages 363-382

    The present study aims to develop a qualitative and grounded theory approach to present a sociological and paradigmatic model of self-acceptance and management in bodybuilding girls based on the subjective perceptions and actors' interpretations of this concept . The subject of this study consisted of 49 bodybuildeers girls who were selected voluntarily by using theoretical and judgmental sampling . With the help of semi-structured interviews and unstructured data based on research axes of the three questions ( what and why and how ) collected is sent . A set of basic themes was retrieved during the coding process and extracted from their categories . Then, at the axial coding stage, the links between these categories were defined as causal conditions, axial phenomena, strategic category, contextual conditions, mediator category and consequential category in the paradigm . Subsequently, during the selective coding phase, components of the coding paradigm were described, and the theory created . The results of the study extracted 6 main categories and 49 subcategories for self acceptance and body management and presented them in a theoretical model based on data theory . The findings show that bodybuilding exercise has a paradox that, in turn, shifts the bodybuilder's perception of beauty, and on the other hand, the role of social structures and pressures has dominated the owners of capital and consumerism .

    Keywords: Acceptance, Body Management, Bodybuilders Girls
  • Azita Shojaei, Vali Nowzari *, Shahram Alam, Mehdi Zarghami Pages 383-400

    Sport production companies operate under the name of "private organizations" to monetize through the sale of sports goods and services, thereby improving their performance, and they need a model that can emphasize factors affecting company performance. Based on the objective of presenting the conceptual model of the factors affecting the performance of sporting companies in Iran, with the emphasis on supply chain integration, the present study was conducted to justify the integration of supply chain. The aim of this study was to provide a model for the effect on the performance of sporting companies in Iran. This research was a combination of research, both exploratory and instrumental modeling implemented in two qualitative and quantitative stages. The statistical population of this study was 105 mid-size and large-scale sporting companies in Iran. A sample of 230 people was selected by a variety of executives and experts. Measuring instruments based on the literature of the research and verified by the experts, and its validity and reliability were confirmed in the research. Data analysis was performed using the spss-19 software and the structural equation model lisrel 8.8 was performed. The results showed that the proposed model of research is appropriately fitted. In addition, the employees' commitment directly and indirectly affects the performance of sporting companies in Iran. Supply chain integration affects the performance of sporting companies in Iran. The findings suggest that the commitment of employees through the integration of supply chain can affect the performance of Iranian sports production companies.

    Keywords: supply chain integrity, employee commitment, Performance, sports production companies